Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Új lehetőségek

Új lehetőségek

Az életben jó néhány alkalommal kell szembenéznünk új kihívásokkal. Ezek sokszor bizonytalanságot, sőt akár félelmet is okozhatnak számunkra. Az új élethelyzetek sokszor talán olyan "nem szeretem" dolgok, amelyeket, ha rajtunk múlna kihagynánk, de kényszerpályán vagyunk. Ilyen lehet egy költözés, egy munkahelyváltás, iskolaváltás vagy akár az iskolakezdés. Ezt még tetézhetik múltbeli esetleges kudarcaink rossz emlékei, amelyek rendre előjönnek ezekben a szituációkban.

    Két dolgot tehetünk ezekben a helyzetekben. Neki indulhatunk frusztráltan az előttünk álló időszaknak, vagy kezdhetjük új hittel és reménységgel. Az új nem mindig könnyű, de mindig van benne lehetőség! Milyen "szemmel" nézed az előtted álló "hegyeket"? Attól félsz, hogy "rád omlanak", vagy eldöntöd, hogy "megmászod őket"? Rajtunk is múlik, hogy hogyan fogsz élni az elkövetkező időszakban.

    A legfontosabb dolog pedig ez: megint mehetünk egyedül saját erőnkben és bölcsességünkben bízva, vagy mehetünk Istennel, az ő erejével és az ő bölcsességével és segítségével. Gyakran panaszkodunk a dolgaink kimenetelére, de ezek legtöbbször a mi döntéseink és hozzáállásunk következményei. Isten ott van minden élethelyzetünkben és akar segíteni. Várja, hogy visszatérjünk hozzá! Azt akarja, hogy feledd el a nehéz múltat, (de ne felejts el okulni belőle) és nézz előre a benne való hittel! Ami pusztának és kietlennek vagy akár félelmetesnek tűnik most, ott az Isten tud neked életed adni, olyat, amit el sem tudtál képzelni.  Hívd segítségül őt és legyen áldott az új időszakod, legyen áldott az életed!

Üdvözlettel:

Szalai Tamás

iskolalelkész

Addetur - Kövessi Erzsébet

+3620 256-5389

szalai.tamas@baptistasegely.hu

szalai.tamas@addeturiskola.hu