Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A felvételi eljárás menete

Tisztelt érdeklődők, szülők, diákok!

Intézményünkben a különböző szakmákra való felvételről itt szeretnénk rövid ismertetést nyújtani. Az előzetes, 8. évfolyamon történő jelentkezést követően az év második felében, márciusban következnek a felvételi beszélgetések, ahol a szaktanárok, valamint az osztályfőnök jellemzése, valamint a tanulmányi eredmény alapján kerül javaslat a felvételre. A beszélgetés során figyelembe vesszük a szakmai hozzáállást, motiváltságot. Nem csak az emberi, szakmai kompetenciákat, hanem az egészségügyi állapot is lényeges.

A felvételi eljárás menete a következő:
Érdemes előre időpontot egyeztetni a titkárságon, de kedd-csütörtöki napokon van lehetőség megjelenni. Ezután a szaktanárokkal való találkozó következik, mely után születik meg a döntés. Az intézményben való tanuláshoz szükséges az érvényes tüdőszűrő, kereskedelem és vendéglátó szakmáknál az egészségügyi kis könyv, melyet az intézmény kiállít a felvételt nyertek számára. Ehhez azonban szükséges az érvényes tüdőszűrő és bőrgyógyászati igazolás, melyeket szeptemberben az első tanítási héten be kell mutatni.

A jelentkezésre hozni kell:

  • személyi okmányok
  • bizonyítvány, vagy másolata, ellenőrző
  • szakértői, illetve egyéb papírok
  • 18 év alatti diák esetében szülő, gyám jelenléte szükséges

Fontos az egészségügyi alkalmasság is, melyet orvosi vizsgálaton döntenek el. Az iskolai gyakorlatokra a -számítógép-szerelő kivételével- kötelező a munka, illetve védőruha is! A munkaruha beszerzésében természetesen intézményünk segítséget nyújt.

Természetesen érettségivel rendelkezőket is szeretettel várunk képzéseinkre!