Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Szolidaritás

Tisztelt Szülők!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete által október 27-re (csütörtökre) szervezett sztrájkhoz iskolánk tantestületének jelentős része csatlakozott. A sztrájk ez alkalommal az első két tanítási órát érinti. A sztrájkban résztvevők e döntésüket önállóan, jogtudatos állampolgárként, politikai befolyásolástól mentesen, az oktatásban jelentkező problémák (a munkánkat anyagilag és erkölcsileg is értékelő munkakörülmények hiánya, a sztrájkjog leszűkítése, a tanárokat fenyegető és állásukból elbocsátó intézkedések, a pedagógushiány, a korszerűtlen tananyag, a szabad tankönyvválasztás hiánya...) elhatalmasodása miatt hozták.


Az utóbbi hónapok megmozdulásaiban a tanárok, diákok és szülők közösen, összefogva küzdöttek a minőségi oktatás feltételeinek a megteremtéséért. Ennek szellemében a sztrájk idején iskolánk több tanára és diákja (önkéntesen) csatlakozni fog az Egységes Diákfront által szervezett Budapestet körbeölelő élőláncos demonstrációhoz. (A résztvevők találkozója csütörtökön reggel, fél nyolckor lesz az Oktogon Nyugati felé eső sarkán.) A szervezők mindenkit szeretettel várnak, akik a fenti törekvésekkel azonosulnak.

Akciónk természetesen nem irányul sem kollégáink, sem az iskola vezetése illetve fenntartója ellen, és legfőképpen nem irányul diákjaink ellen.


A sztrájk ideje alatt az iskola épülete a diákok számára természetesen nyitva áll.


Bízunk megértésükben és támogató hozzáállásukban, hiszen a célunk közös: egy örömteli iskolai életet és ismeretszerzést biztosító modern iskolarendszer megteremtése.

 


A Kövessi Erzsébet Baptista Középiskola sztrájkoló tanárai

A sztrájkban résztvevők névsora: Békési László, Bessenyeiné Iski Andrea, Drávecz Tünde, Faragó Emese, Jakab Gabriella, Kis Zoltán, Kovács Judit, Kozma László, Kucsa Alice, Németh Rozál, Nyitrai Erzsébet, Ötvös Mária, Szalai Gyöngyi, Szövényi Katalin, Zentai Katalin Gabriella