Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Heti bátorítás

A félelem érzése egyidős az emberiséggel, illetve majdnem egyidős, egy nagyon picivel fiatalabb. A félelmeink kialakulása az első bűnesetből eredeztethető, amikor ember és Isten között megszakadt az a kapcsolat, amit Isten Krisztusban állított helyre, mely ma is valóságos, de kiteljesedése majd egy jobb világban válik "kézzelfoghatóvá."

    Mi is az a félelem?  Miután az ember elszakadt Istentől, szembesülnie kellett azokkal az igen komoly, a lázadással kapcsolatos következményekkel, mint a halál, a betegségek, a kapcsolati és egszisztenciális problémák. Olyan dolgok ezek, melyek nagy részére nincsen ráhatásunk, mert az elmúlás és a szenvedések fenyegetésével nem tudunk mit kezdeni és ez bizonytalanságot, rossz érzést, reménytelenséget és kilátástalanságot okoz. Alapvetően ezek határozzák meg félelmeinket, de ezek sokfélék lehetnek. Külső, belső félelmek, szorongások, melyek sajnos depresszióhoz, pánikbetegséghez vezethetnek. Szeretne ezektől mindenki megszabadulni, de nem nagyon

sikerül. Hol van a kiút?

     Isten ismeri a félelmeinket, Isten ismeri a te félelmeidet is!  Ezért nem véletlenül olvassuk a Bibliában rengeteg helyen Isten biztatását: "Ne félj!" Persze könnyű ezt mondani, de hogyan szabadulhatnánk meg ezektől a kínzó érzésektől, gondolatoktól? Fontos megjegyezni, hogy a félelmeinknek vannak pozitív hatásai is, hiszen ráutaltságra ébreszt bennünket és ezáltal az embert a megoldás, a védelem keresésére sarkallja, melyet igazán csak Istenben találhatunk meg.  Az Istent megtaláló ember, pedig üdvösséget, gyógyulást, szabadulást és hitet talál. Tudja jól, egy mennyei, szerető, gondviselő Atya hordozza életét. Nem kell már neki cipelni terheit, lerakhatja Isten elé, aki a legjobb választ adja a félelmeinkre. Ez a válasz a szeretet! Az Istent megismerő ember, amikor megtapasztalja Isten szeretetét, eltűnnek félelmei, mert tudja, kinek a kezébe tette életét! Isten igéje ezt tanítja nekünk: "A szeretetben nincsen félelem, sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem gyötrelemmel jár, aki pedig fél, nem lett tökéletessé a szeretetben" (János első levele 4:18)

     Ez a világ bőven ad okot a félelemre. Senki nem szeret félni, ezért ide-oda szaladgálunk, gyógy-

szereket szedünk, hogy szabaduljunk ezektől a negatív dolgoktól. Milyen jó lenne, ha rádöbbenne a világ embere, hogy az igazi szabadság Istennél és az ő szereteténél van!

    Ma arra bátorítalak, vidd Istenhez a félelmeidet és kérd az ő szabadłtását! Bármivel is küzdesz, bármilyen terhet is cipelsz, ő tud neked mindenben segíteni! Úgyhogy: "Ne félj, csak higgy!"

Üdvözlettel:

Szalai Tamás

iskolalelkész

Addetur - Kövessi Erzsébet

+3620 256-5389

szalai.tamas@baptistasegely.hu

szalai.tamas@addeturiskola.hu