Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Bibliaismereti verseny

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen."

(2 Timóteus 3:16-17)

   Az idei tanévben is megrendezésre került a pécsi Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola szervezésében a Baptista Középiskolák Országos Bibliaismereti Versenye, melyen ezalkalommal tíz iskola képviseltette magát. Április 14.-én, pénteken, iskolánk három fős diák csapata is nekivágott a megmérettetésnek. A "Kövessit" Kovács Leticia, Tóth Krisztina és Ujszázi-Boros Boglárka tanulóink képviselték, Molnár-Szabó László igazgató úr, valamint Szalai Tamás iskolalelkész kíséretében.

     Az első kihívást mindenki ügyesen vette, hiszen nem sokkal reggel háromnegyed hat után kis küldöttségünk már a vonaton robogott Pécs városa felé. A hosszú utazás alatt volt idő még átbeszélni a verseny témáját, amely idén az idegen kultúrákban történő misszió volt, melynek hátteréül Dániel könyvét valamit Pál apostol missziós útjainak a történeteit jelölték meg a verseny szervezői.

     Pécsett kedves fogadtatásban volt részünk, majd a reggeli után a verseny program ismertetésére került sor. Nem sokkal délelőtt tíz óra után a tornateremben indult a verseny, számunkra kissé meglepő módon másfélórás sportvetélkedővel. Roppant büszkék voltunk fiataljainkra, akik teljes erőbedobással próbáltak helyt állni ebben a szokatlan Bibliaismereti versenyszámban. Ezek után az amúgy is finom ebéd mindenkinek különösen jól esett.

     Rövid pihenő után az elméleti rész következett, melyet két szakaszban kellett abszolválni a csapatoknak. A gyermekeink itt is jól teljesítettek, néhány kérdés fogott csak ki rajtuk, úgyhogy bizakodva vártuk a délutáni eredményhirdetést. A szoros és kiélezett versenyben ezúttal sajnos nem sikerült a képzeletbeli dobogó egyik fokára sem felállni, de csapatunk méltóképpen képviselte iskolánkat és felemelt fejjel térhetett haza.

     Bár csalódottak voltak a gyerekek, a hazaúton közösen megállapítottuk: egy igen hasznos tapasztalatszerző, vidám és élményekben gazdag napot tölthettünk együtt egymással és a többi versenyző csapattok tagjaival.

     Köszönjük a diákoknak a részvételt, hálásak vagyunk a szülőknek, akik ránk bízták és elengedték gyermekeiket, köszönjük a felkészítő tanárok munkáját és természetesen köszönettel tartozunk az iskola vezetésének, akik anyagilag is támogatták a versenyre való eljutásunkat!

     Zárszóként álljon itt az egyik diák nap végi megállapítása:" Többet kéne olvasnom a Bibliát!" Ezzel mindannyian egyetértettünk és nem csak a verseny miatt, hiszen mindannyiunknak szüksége van Isten megismerésére és az ő vezetésének a megértésére!

Üdvözlettel:

Szalai Tamás

iskolalelkész

Addetur - Kövessi Erzsébet

+3620 256-5389