Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Bátorítás

Elkezdődött. A héten "becsöngettek" minden iskolában. Mint minden új kezdetben, rengeteg lehetőség van, de természetesen jó néhány olyan dolog is, ami teherként nehezedhet ránk. Új emberek, új helyek és helyzetek bizony sok feladatot generálnak. Nem beszélve azokról a lelki problémákról, amelyek az iskolakezdéstől ugyan függetlenek, de sokszor hatalmasabbak, mint az új próbák. Mihez kezdjünk ezekkel a nehéznek tűnő vagy valóban mázsás súlyként ránk telepedő dolgokkal?

     Néha azt gondoljuk, hogy ezek a dolgok majd megoldódnak valahogy és majd minden rendben lesz. Ez a "kincstári optimizmus" veszélyes dolog, mert bár valami mindig lesz ezekből a nehéz helyzetekből, de azok nem mindig olyanok lesznek, amit valóban szerettünk volna. Próbálkozunk a saját erőnkből, meghallgatjuk mások ezzel kapcsolatos tanácsait, de még sem lesz megnyugtató megoldás. 

     Isten egyik "neve" az, hogy Gondviselő. Isten szeret és akar nekünk segíteni, de ehhez szükséges, hogy bízzunk benne és bátran merjük elmondani neki, mi az, amiben segítségre szorulunk. Istenhez bármilyen problémával lehet menni, neki mindenre a legjobb ötlete van.

Bármikor bátran megszólíthatjuk és ha igazán bízunk benne, ő segíteni fog. Nem biztos, hogy úgy, ahogy mi gondoljuk, de biztos, hogy a legjobb módon.

     Szóval akármilyen nehéznek is tűnnek talán most a dolgok, legyen reménységed és erőd Istenben! Bízz benne mindenkor, mert ő a Gondviselő!

 Üdvözlettel:

Szalai Tamás

iskolalelkész

Addetur - Kövessi Erzsébet

+3620 256-5389

szalai.tamas@baptistasegely.hu

szalai.tamas@addeturiskola.hu

GALÉRIA